FAQ items aan het laden...

Corona maatregelen Huisartsenpraktijk Marknesse e.o.

Huisartsenpraktijk Marknesse e.o.  en apotheek Marknesse nemen gezamenlijke maatregelen om een snelle verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Daarbij doen ze een oproep aan alle inwoners van Kraggenburg, Marknesse en Luttelgeest en omstreken:

“Naar aanleiding van de uitbraak en de snelle verspreiding van het corona-virus, hebben we als huisartsenpraktijk Marknesse e.o.  en apotheek besloten om onderstaande maatregelen te nemen:

Kom niet naar de huisartsenpraktijk, maar neem altijd eerst telefonisch contact met ons op
De praktijk is alleen geopend voor patiënten die een afspraak hebben.

Voordat u telefonisch contact met ons opneemt, verzoeken wij u voor informatie over het corona-virus te kijken op www.thuisarts.nl of te bellen met het landelijke info-nummer 0800-1351.

 1. Spreekuren zullen zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden.
 2. U kunt gebruik maken van het e-consult voor korte vragen en of beoordeling van “plekjes/vlekjes” middels het versturen van een foto
 3. Kleine chirurgische verrichtingen worden uitgesteld.
 4. Afspraken bij de praktijkverpleegkundige voor controle van diabetes, bloeddruk, COPD zullen beperkt doorgaan. Deze afspraken worden verplaatst of vinden telefonisch plaats. De praktijkverpleegkundige neemt contact met u op.
 5. Bij verkoudheid, keelklachten, griepklachten met of zonder koorts: THUISBLIJVEN en zo min mogelijk contact met anderen totdat u 24 uur klachtenvrij bent. Alleen voor zieke mensen geldt: beleid/behandeling vindt plaats na overleg met de assistente en de huisarts.
 6. Het kan zijn dat u naar aanleiding van uw klachten gezien wordt door uw eigen of een andere huisarts op een andere locatie.
 7. Begeleiders van patiënten die voor een acute klacht komen, mogen GEEN luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider worden gezocht.
 8. Sinds 1 juni is het testbeleid verruimd en kan iedereen die klachten (ook milde klachten) heeft zich laten testen op aanwezigheid van het corona virus. Bel voor een afspraak met het landelijke nummer: 0800 1202. Meer uitgebreide informatie over het corona virus kunt u teruglezen op de site van het rivm, voor vragen kunt u ook bellen 0800 1351.
 9. In geval van spoed of bij noodzakelijke zorg wordt u uiteraard op de praktijk beoordeeld of zal de huisarts indien nodig een visite doen. Bij beoordeling op de praktijk gelden de volgende afspraken:
  • Een afspraak op de praktijk wordt zoveel mogelijk ingepland op de dag zelf of de eerstvolgende werkdag
  • Kom alleen. Kinderen komen met 1 ouder
  • Kom 5 minuten voor uw afspraak
  • Niet meer dan 5 personen in de wachtkamer. Bent u de 6e dan vragen wij u buiten te wachten
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
  • Verlaat de praktijk via de ingang aan de zijkant (wordt aangegeven)
 10. Verzoek van de apotheek:
  • Bent u ziek (luchtwegklachten en/of koorts), neem dan contact op met de apotheek voor overleg over eventuele bezorging van uw medicatie.
  • Maximaal 3 cliënten in de apotheek.
  • Enkel spoedrecepten worden direct klaar gemaakt.
  • Papieren recepten graag in de brievenbus.
  • Betaling alleen mogelijk via PIN
  • Houd uw bezoek voor herhaalmedicatie of handverkoop zo kort mogelijk.

Wij hopen op uw begrip en medewerking!”

Namens huisartsenpraktijk Marknesse e.o.  en apotheek Marknesse en alle medewerkers.