Nieuws2019-12-19T11:42:34+01:00
FAQ items aan het laden...
709, 2021

Verpleegkundig specialist in opleiding

Even voorstellen: Ik ben Alfred van der Velde en vanaf september 2021 verpleegkundig specialist in opleiding. Na 17 jaar ervaring als ambulanceverpleegkundige, mag ik ervaring opdoen in deze praktijk.

Ik woon in Hilversum, ben getrouwd en heb twee studerende kinderen. Een goede film kan ik erg waarderen en ik probeer de sport crossfit bij te houden. Spierpijn raak ik dan lekker kwijt tijdens een ontspannen motorrit.

U zou me kunnen aantreffen op maandag, dinsdag of vrijdag.

609, 2021

Nieuwe stagiaire doktersassistente

Ik ben Kelly Vonk, sinds 30 augustus ben ik hier stagiaire doktersassistente. Ik kom uit Wolvega en woon samen met mijn moeder en zusje. In mijn vrije tijd sport ik graag en ben ik veel met vriendinnen.

2107, 2021

Vragen over uw vaccinatiebewijs?

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen. Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Stuurt u dan een bericht naar onze praktijk door middel van een e-consult, of per mail: assistente@huisartsenmarknesse.nl, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe via beveiligde e-mail. Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

106, 2021

Wandelen op recept start weer!

Bewegen is gezond en 30 minuten bewegen per dag levert al zoveel gezondheidswinst op!

Bewegen is een medicijn en daarom willen we  herstarten met  “wandelen op recept”, met inachtneming van de corona regels.

Uit onderzoeken blijkt dat bewegen een van de beste medicijnen is bij veel verschillende diagnoses, die wij als huisarts dagelijks voorbij zien komen in de praktijk. En juist in deze tijd van corona is wandelen nog belangrijker.

We willen als huisartsenpraktijk weer samen met u wekelijks een half uur wandelen op de donderdagochtend van kwart over elf tot  kwart voor twaalf.

We starten op 10 juni ’21 op de parkeerplaats bij het gezondheidscentrum Marknesse, Emmeloordseweg 2a.

U hoeft zich niet aan- of af te melden, u kunt gewoon gezellig aansluiten.

Wandelt u weer met ons mee?!

2004, 2021

Welzijn op recept

Welzijn op Recept

Aandacht en activiteiten als medicijn

Wat is welzijn op recept?

Soms is het lastig om uit een dip te komen. Bijvoorbeeld als u iets ergs heeft meegemaakt, als u ziek bent geweest of uw baan bent kwijtgeraakt. U wilt graag iets doen om u beter te voelen, maar u weet niet goed hoe. Dan kan Welzijn op Recept een goede oplossing zijn. Dat is een verwijsbrief voor een gesprek met de praktijkondersteuner welzijn (POH-Welzijn).

Wat doet de POH-welzijn?  

Onze POH-Welzijn is Janique Tijmes. Zij kijkt samen met u naar uw dagelijks leven. Wat kunt u doen om te zorgen dat u zich beter voelt? Wat vindt u leuk? Doet u graag iets alleen of juist samen? Welke activiteit past bij u?

Samen maakt u een plan. Hierin staan de dingen die u kunt doen om uw leven prettiger te maken. Wat er in het plan komt, hangt af van wat u leuk en zinvol vindt.

 

6 recepten voor plezier en zin het leven

 1. Een gezond en sterk lichaam

U voelt zich gezonder met een fit lichaam. Het helpt om te werken aan uw conditie, voldoende te bewegen, voldoende te slapen en gezond te eten.

 1. Gevoel en gedachten

Wees vrolijk en accepteer zoals uzelf bent. Leer op een goede manier omgaan met veranderingen. Door positief te denken voelt u zich beter.

 1. Zinvol leven

Doe dingen waar u blij van wordt. Ga bijvoorbeeld verder met een hobby van vroeger. Of probeer iets nieuws. Nieuwe dingen leren geeft zelfvertrouwen en plezier. Zoek een activiteit die bij u past.

 1. De basis voor een prettig leven

Woont u prettig? Hoeft u zich geen zorgen te maken over geld? Voelt u zich veilig?

 1. Meedoen

Hoe kunt u meer leuke contacten hebben met andere mensen?

 1. Dagelijks leven

Durf aan te geven wat u wel en niet wilt en wat voor u belangrijk is. En vraag hulp als dat nodig is.

204, 2021

Vaccinatie AstraZeneca

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De komende tijd zullen wij zo snel als de organisatie in de praktijk en de vaccinvoorraad dat toelaat een specifieke groep patiënten gaan vaccineren.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat deze vaccinatie door de huisarts op dit moment alleen is voor:

 • mensen geboren in 1956 en 1957
 • 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
  • mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
  • mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

Deze groep heeft zijn eerste vaccinatie gehad op 2 april, vooralsnog staat voor hen de 2e vaccinatie gepland op vrijdag 11 juni 2021.

Hierna komen de mensen geboren in 1958, 1959 en 1960 aan de beurt. Ook kunnen we met dit vaccin de niet-mobiele thuiswonende patiënten gaan vaccineren. Het AstraZeneca vaccin kan nu ook worden ingezet voor 65-plussers. Wij weten nog niet wanneer voor deze groep vaccins beschikbaar gaan komen.

Uiteraard staat onze patiëntenzorg voorop. We plannen het vaccineren zo in dat dit spoedig en goed kan plaatsvinden, naast de zorg voor al onze patiënten. Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.  Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Geen AstraZeneca vaccinaties meer voor mensen jonger dan 60 jaar

Op vrijdag 2 april heeft het ministerie van VWS besloten om per direct (2 april) het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca stop te zetten voor mensen jonger dan 60 jaar (geboren in 1961 of later). Dit besluit is genomen nadat er in Nederland vijf meldingen van trombose en verlaagde bloedplaatjes zijn gedaan bij bijwerkingencentrum Lareb.

Mensen geboren in 1960 of eerder kunnen veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Mensen geboren in 1961 of later krijgen een ander vaccin. Het kabinet volgt hiermee het advies van de Gezondheidsraad. Die stelt dat dit veilig kan omdat risico’s op gezondheidsschade door corona bij 60-plussers veel groter is dan het risico op de gemelde zeer zeldzame bijwerkingen van ernstige trombose met een laag aantal bloedplaatjes. Ook worden de bijwerkingen tot op heden vooral gezien bij mensen geboren in 1961 of later.

Ik heb al 1 prik met AstraZeneca gehad, hoe gaat het nu verder met mijn 2e prik?

Alle mensen die al een 1e prik met AstraZeneca hebben gehad, krijgen ook hun 2e prik met AstraZeneca. Het geboortejaar maakt hierbij niet uit. Dat is ook het advies van de Gezondheidsraad. De Gezondheidsraad geeft aan geen reden te zien om de vaccinatiereeks niet af te maken. Er zijn nog geen meldingen bekend van de zeer ernstige bijwerking na een tweede prik. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande bronnen:

Ga naar de bovenkant