Nieuws2019-12-19T11:42:34+01:00
FAQ items aan het laden...
1803, 2022

Nieuwe huisarts in opleiding

Hallo! Ik ben de nieuwe huisarts in opleiding die vanaf maart 2022 het team komt versterken gedurende 1 jaar. Hiervoor heb ik als arts in het ziekenhuis gewerkt op de afdeling chirurgie, in een huisartspraktijk in Amsterdam en in de GGZ bij de crisisdienst. In mijn vrije tijd omring ik mij graag met vrienden, geniet ik van lekker eten en drinken en ben ik graag buiten in de natuur te vinden. Ik zie jullie graag in mijn spreekkamer om te kijken hoe we samen een passende oplossingen kunnen vinden voor waar jullie mee naar de huisarts komen.

702, 2022

Positieve gezondheid

Positieve gezondheid, wat is dat eigenlijk?

Stel u bent al enige tijd ziek, heeft al lange tijd pijn, of u heeft onverklaarde klachten. De neiging kan bestaan om te blijven zoeken naar een oorzaak. Terwijl we medisch gezien weten dat bij langdurige klachten de oorzaak lang niet altijd gevonden wordt. Bij het niet vinden van de oorzaak van uw klachten kun u zich machteloos gaan voelen. Een belangrijke vraag is dus eigenlijk:

Hoe krijgt u grip op uw klachten?

Positieve gezondheidDe mate waarin patiënten hun klachten ervaren hangt niet alleen maar af van de onderliggende ziekte. Het heeft vaak met veel meer dingen te maken. Wordt u voldoende gesteund door uw omgeving? Misschien heeft u meer uitleg nodig van uw arts. Misschien is uw lichamelijke conditie te verbeteren met sport of fysiotherapie. Misschien heeft u weinig sociale contacten, voelt u zich eenzaam en kunt u hulp gebruiken van onze praktijkondersteuner welzijn. Misschien wordt u somber van uw klachten en kunt  u begeleiding gebruiken van onze praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg.

Hoe beter u zich voelt, hoe minder klachten u voelt. Deze zienswijze is eigenlijk volstrekt logisch en zowel patiënten als artsen begrijpen heel goed dat gezondheid veel meer is dan alleen afwezigheid van ziekte. Het gaat ook over lekker in je vel zitten, sociale contacten hebben, van betekenis kunnen zijn, je dagelijkse bezigheden kunnen doen en zelf de controle hebben over je leven.

Dat is Positieve Gezondheid!

Huisartsenpraktijk Marknesse ondersteunt deze visie. Mocht u eens willen nadenken over uw eigen gezondheid, kijk dan eens op https://www.mijnpositievegezondheid.nl en vul uw eigen vragenlijst in. Vindt u dit te ingewikkeld of wilt u er wel iets aan doen, maar weet u niet goed hoe, dan kan Welzijn op Recept een uitkomst zijn. Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u daarvoor verwijzen naar onze praktijkondersteuner welzijn. In een adviesgesprek kijkt u samen naar wat u in uw dagelijks leven kunt doen om te zorgen dat u zich beter voelt.

Vul hier uw vragenlijst in
1412, 2021

Boostervaccinatie

De booster corona vaccinatie verloopt via de GGD. NIET via de huisartsenpraktijk. Heeft u vragen over de boostervaccinatie neemt u dan contact op met de GGD tel: 0800-7070.

812, 2021

Vacature Doktersassistent(e) 16 uur per week

Vacature Doktersassistent(e) 16 uur per week

Huisartsenpraktijk Marknesse e.o. is een modern gezondheidscentrum in de Noordoostpolder. Wij bieden huisartsenzorg aan de inwoners van Marknesse, Luttelgeest en Kraggenburg.
Ons team bestaat uit 3 huisartsen, 1 waarnemend huisarts, 5 doktersassistentes, 4 praktijkondersteuners (2 poh-S, 1 poh-GGZ, 1 poh-GGZjeugd), 1 praktijkmanager, 1 verpleegkundig specialist i.o. en 1 stagiaire doktersassistente.

Wij zijn op zoek naar een collega die;

 • In het bezit is van een doktersassistente diploma en zich voor langere tijd aan ons gezondheidscentrum wil binden
 • Klantgericht, vriendelijk, verbindend en flexibel is.
 • Naast de 16 uur ook mogelijkheden heeft om flexibel ingezet te worden bij afwezigheid van collega-assistente.
 • Zelfstandig kan werken in teamverband en spreekuren zelfstandig en soepel kan laten verlopen.
 • Eventueel ervaring met Medicom heeft.
 • Bij voorkeur de woensdag en donderdag inzetbaar is.

Wat hebben wij te bieden;

 • Een enthousiast, leuk, dynamisch, gezellig en professioneel team waarin we samenwerking in een prettige informele sfeer belangrijk vinden.
 • Een verantwoordelijke baan met afwisselende werkzaamheden; balie- en telefoonwerkzaamheden, administratieve taken en assistente spreekuur.
 • Een innovatieve praktijk met doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.
 • Ruimte voor zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling.
 • Salariëring volgens CAO.

Lijkt het je leuk met ons team te komen werken en wil je reageren op onze vacature mail dan voor maandag 17 januari  naar assistente@huisartsenmarknesse.nl t.n.v. F. Winters (praktijkmanager) je sollicitatie brief en CV.

Wil je graag nog wat meer informatie bel dan naar 0527-203000

1611, 2021

Griepprikken

Het maximaal aantal griepprikken dat wij als praktijk konden bestellen, is niet voldoende gebleken.

Heeft u de griepprik nog niet ontvangen, behoort u tot de risicogroep en heeft u nog geen bericht van ons gehad? Neemt u dan contact met ons op.

Dit geldt ook voor de mensen die graag op eigen verzoek een griepprik willen.

 

T: 0527-203000

710, 2021

Terugbel planner

Binnenkort heeft u de mogelijkheid om via het keuze menu van de telefoon te kiezen voor de optie “teruggebeld worden”. Dit terug bellen is een optie als u graag een assistente wilt spreken omdat u een vraag heeft, uitslagen wilt weten of u wilt graag een afspraak maken, maar die niet dringend is.

U kunt door de terugbelplanner zelf bepalen hoe laat u terug gebeld wilt worden. U zult de assistente op het uitgekozen tijdstip aan de telefoon krijgen om u verder te helpen.
Ga naar de bovenkant