Nieuws2019-12-19T11:42:34+01:00
FAQ items aan het laden...
1505, 2020

Bloedafname

Vanwege de corona maatregelen en de toename in aanloop voor de bloedafname is ervoor gekozen om de locatie voor bloedafname te verplaatsen naar de PKN kerk in Marknesse, Sluis 1, 8316 AM.

Elke maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tussen 8.00 en 8.45 uur kunt u hier terecht voor bloedafname. Er is dan een laborante van het Antonius ziekenhuis aanwezig. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

1904, 2020

Naar de huisarts – ook in coronatijd!

Blijf de huisarts raadplegen bij klachten waar u zich zorgen over maakt. Neem telefonisch contact op met de praktijk. Om verspreiding van corona te voorkomen maken we gebruik van gespreide spreekuren. Op deze manier willen wij u zo goed mogelijk zorg kunnen blijven leveren.

1703, 2020

Wandelen op recept

I.v.m. de getroffen maatregelen als gevolg van het Coronavirus kan het “wandelen op recept” voorlopig geen doorgang vinden.

We hopen u zo snel mogelijk te kunnen melden wanneer we vol enthousiasme met het “wandelen op recept” weer kunnen starten. Kijk naar elkaar om….

Hartelijke groet,

Medewerkers huisartsenpraktijk Marknesse e.o.

1603, 2020

Nieuwe huisarts in opleiding

Even voorstellen..

Mijn naam is Mechteld Jansen. Per 9 maart 2020 ben ik gestart als huisarts in opleiding in deze huisartsenpraktijk. Ik zit in het eerste jaar van mijn opleiding en zal tot eind mei 2021 werkzaam zijn in de praktijk. Voorafgaand aan deze opleiding heb ik o.a. gewerkt op de spoedeisende hulp en binnen de ouderengeneeskunde.

U kunt mij op de praktijk treffen op de maandag, donderdag en vrijdag.

Graag tot ziens!

1201, 2020

Kinderwens…? Preconceptiespreekuur!

Als je graag zwanger wilt worden hoop je natuurlijk op een voorspoedige zwangerschap en een gezonde baby. Hieraan kan je bijdragen door de omstandigheden zo gunstig mogelijk te maken.

Roken, alcohol en een gezond gewicht

  • Zowel roken als alcohol drinken verminderen de vruchtbaarheid. Bij vrouwen én mannen.
  • Rokende vrouwen worden minder snel zwanger. Bij rokende mannen gaat de kwaliteit van de zaadcellen achteruit. Daardoor neemt de kans op bevruchting af.
  • Ook tijdens en na de zwangerschap is roken zeer ongezond. Zowel voor jezelf als voor de baby.
  • Alcohol drinken voor en tijdens de zwangerschap is riskant. Alcohol vergroot de kans op een miskraam en op afwijkingen bij de baby.

Wil je hulp bij het stoppen met roken of adviezen over gezond eten: maak gerust een afspraak bij de huisarts of de praktijkverpleegkundige (zowel aanstaande vaders als moeders).

Foliumzuur (vitamine B11)

Normaal gesproken krijg je voldoende foliumzuur binnen door gezond en afwisselend te eten. Als je in verwachting wilt raken of net bent, heb je extra foliumzuur nodig. Foliumzuur is belangrijk voor een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel van je baby en kan ernstige afwijkingen (zoals een open ruggetje of hazenlip) helpen voorkomen. Het advies is om minstens 4 weken vóór de bevruchting te beginnen met foliumzuur. Blijf
foliumzuur slikken tot je 10 weken zwanger bent

Medicijnen

Als je in verwachting bent mag je niet alle medicijnen en zelfzorgmiddelen gebruiken. Sommige zijn onveilig voor jezelf en de baby. Heb je een kinderwens, ben je zwanger of geef je borstvoeding? Geef dit dan door aan de apotheek. De apotheek kan je dan beter adviseren over de medicijnen en de zelfzorgmiddelen die je wel en niet kunt gebruiken en controleren of je bestaande medicijngebruik moet worden aangepast

1211, 2019

Looprecept een succes!

Afgelopen donderdag, 7 november, vond het eerste looprecept plaats. We hadden maar liefs 20 deelnemers! Er werd heerlijk gewandeld en gepraat op een ieders tempo.

Wilt u ook een keer mee doen? Dat kan!

Iedere donderdag (Met uitzonderingen van vakanties van 11.15 t/m 11.45) Opgeven niet nodig.